Compound vuurwerk

Compound vuurwerk

De laatste 10 jaren zien wij aardig wat innovatie in het vuurwerk. Zo hebben we nu o.a. cakes tot 500 gram, kan het vuurwerk gevuld worden tot 25 gram per schot en zijn de cakeboxen met hele shows erin de laatste jaren volop te krijgen.

Een cakebox is er op gericht om achter elkaar en in een bepaalde volgorde af te steken. De cakes zitten over het algemeen ook zo in de doos dat het de hoofdlont en reservelont direct door kunt verbinden.

In 2017 wordt “compound vuurwerk” op de Nederlandse markt gebracht. Hierbij is het vuurwerk zoals een cakebox al vooraf doorgelont, aansteken en kijken maar!

Compound vuurwerk is veiliger omdat je het maar 1x hoeft aan te steken en dan op veilige afstand kunt genieten van een aantal cakes die op de plaat door de vuurwerkfabriek zijn doorverbonden.

Hierbij is de regel dat gekoppeld vuurwerk maximaal 2.000 gram(2 kilo) kruit mag bevatten, dus 4 cakes van 500 gram, maar ook 10 van 200 gram en natuurlijk andere variatie. Het vuurwerk moet wel bestaan uit losse cakes, dus geen 2 kilo blok.

Dit jaar heeft Harry's vuurwerkhal compound boxen van verschillende merken. Dus bestel vanaf 1 december compound vuurwerk in onze webshop.